Tomat- och vitlöksbrässerad fläskfilé

Serverar: 4-6 portioner

Baka cocktailtomaterna i ugnen och servera dem kalla som garnering.

Ingredienser

  • 800 g fläskfilé

  • Ca 1 msk smör

  • 6 vitlöksklyftor

  • 6 färska tomater

  • 1 rödlök

  • 1 stjälk blekselleri

  • 1 morot

  • 2 msk olivolja

  • 1 dl vitt vin

  • 1 msk kalvfond
  • ½ tsk torkad basilika

  • Ca 12 cocktailtomater till garnering


  • Instruktioner

    1. * Ugn 120 grader. ** Ugn 200 grader.
    2. Skär morot och selleri i pyttesmå tärningar. Finhacka rödlöken och vitlöken. Lägg allt i en gryta, häll på olivoljan och låt det fräsa under omrörning i ca 1–2 minuter. Tärna tomaterna med skal och kärnhus och lägg dem i grytan, tillsätt även vin, kalvfond och basilika.
    3. Dela fläskfilén i portionsbitar och bryn dem gyllenbruna i smöret. Lägg filéerna i tomatsåsen. Lägg på ett lock och låt det hela koka på svag värme i ca 30 minuter, fläskfiléns innertemperatur ska bli 65˚.
    4. Ta upp fläskfilén och skiva den i centimetertjocka skivor.
    5. Lägg skivorna i en serveringsform med höga kanter. Slå över såsen.
    6. * Hit kan man förbereda och sedan värma i ca 25 minuter i 120 grader, är grytan kylskåpskall tar det ca 45 minuter.
    7. ** Baka cocktailtomaterna i 200 grader i ca 5 min, servera dem kalla som garnering

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben