Två goda såser serveras till det grillade köttet. Båda kan förberedas dagen innan.
Ingredienser
1 fläskfilé, ca 650 g
1 msk olivolja
1 tsk krossad kryddpeppar
1 tsk grovkrossad svartpeppar
1 tsk salt
Ugnsstekt färskpotatis
600 g färskpotatis
1 msk olivolja
2 hela vitlökar
1 tsk flingsalt
1 krm nymald svartpeppar
Tomatmajonnäs
1 äggula
1 tsk vitvinsvinäger
1 dl olivolja
1 krm salt
2 msk tomatpuré
1-2 tsk sambal oelek
1 tsk strösocker
1 krm salt
Basilikasås
1 dl gräddfil eller grekisk yoghurt
1 pressad vitlöksklyfta
2 msk finhackad basilika
1 krm nymald svartpeppar
1 krm salt
Tillbehör
Blandad sallad
Körsbärstomater