Brännesnuda - Skånsk landskapsrätt

Serverar: 4-6 portioner

Brännesnuda är en fläsksoppa och skånes landskapsrätt

Ingredienser

  • 1,5-2 kilo rimmad bog
  • 1-2 lagerblad
  • 2-3 kryddpepparkorn
  • 1-2 vitpepparkorn
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 st morötter
  • 1 st palsternacka
  • ½ rotselleri
  • 2-3 potatisar
  • 1 purjolök
  • 1 knippe persilja
  • 1, 5 l vatten
  • Instruktioner

    Skala och skiva rotfrukterna i småbitar. Koka bogen med kryddorna och rotfrukterna och skumma av. Hacka vitkålen, persiljan och purjolöken och tillför detta. Skiva upp bogen och servera med spadet innehållande alla grönsakerna.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (2)

    abdulla 13 november 2008

    de later inte gott

    Schnitt 5 december 2009

    Illa att man som skåning inte kan landskapsrätterna :) Denna ska lagas! Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben