Skånsk kryddsill

Kryddsillen som är ett måste på sommaren. Receptet kommer från min farmor Alma.

Ingredienser

  • 1 kilo färsk sill (strömming)
  • 1 liter vatten
  • 2 grader ättika 24%
  • 1 tsk salt
  • Kryddblandning
  • 2 msk salt
  • 2 tsk kryddpeppar (krossad)
  • 1 tsk malda kryddnejlikor
  • 4 msk strösocker
  • 1 lagerblad
  • Instruktioner

    1. Rensa sillen men låt benen sitta kvar. Lägg den i ättikslagen över natten eller ca 12-15 timmar (viktigt att den dragit igenom ordentligt).
    2. Ta upp sillen ur lagen och låt den rinna av. Varva ner sill och kryddblandningen i en glas eller rostfri hög skål. Låt stå i kylskåp med plastfolie över i två dygn.

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    6-7
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben