Skånsk strömmingsmacka med potatissallad

Serverar: 4 portioner

Stekt strömming på mörkt grovbröd, en kall öl och en snaps, kan det bli godare?

Ingredienser

  • 8 skivor mörkt grovbröd
  • Ev. smör
  • 1 ask ruccolasallad
  • 4 stekta strömmingsflundror
  • 1/2 zucchini, skivad och grillad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1/2 paket provencalsk örtblandning, fryst
  • 2 msk vinägrett
  • Dressing
  • 1 msk vinäger
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 ägg
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • Potatissallad
  • 10 kokta potatisar, klyftade
  • 1 purjolök, skivad
  • 1 rödlök, skivad
  • 1 msk kapris
  • 1 msk persilja, hackad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • Instruktioner

    1. Bred smör på brödskivorna, om så önskas. Fördela salladen på brödskivorna. Dela strömmingen och lägg den på de åtta bröden tillsammans med zucchini och rödlök. Strö över örterna och droppa vinägrett över.
    2. Blanda potatisen med lök, kapris och örter. Rör ihop en dressing av vinäger och dijonsenap. Tillsätt ägget och vispa ihop. Späd med grönsaksbuljong. Slå dressingen över potatissalladen.
    3. Servera strömmingsmackan med potatissalladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben