Amerikansk Chokladtårta

Den amerikanska chokladtårtan består av mördegsform fylld med en smaskigt god chokladkräm. En tårta behöver natten på sig för att stelna i kylen.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 125 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 200 g mörk blockchoklad
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl strösocker
  • 4 äggulor
  • 5 gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • 1 msk kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Mät upp vetemjöl och florsocker i en skål. Arbeta in smöret med fingertopparna eller med en gaffel till en gryning massa. Tillsätt äggulan. Arbeta snabbt ihop till en deg. Låt den vila i kylen i ca 30 min.
    2. Sätt på ungnen på 200 grader. kavla ut degen och kläd en form med löstagbar kant med degen. Förgrådda degen i mitten av ungnen i ca 15 min. Låt pajskalet kallna.
    3. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den i vattenbad.
    4. Mät upp mjölk, socker och äggulor i en kastrdull. Sjud på svag värme så att krämen tjocknar. Den får inte koka, då kan det lätt skära sig.
    5. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Krama ur och smält dem på svag värme.
    6. Häll gelatinet i en fin stråle ner i chokladen. Tollsätt även äggsmeten. Rör om ordentligt. Låt blandningen svalna.
    7. Vispa grädden till hårt skum och vänd ner den i chokladsmeten. Häll smeten i pajskalet. Slät till med en bred stekspade. Ställ tårtan i kylen och stelna i 8 - 10 timmar.
    8. Sikta över kakaopulver när tårtan ska serveras. Bjud gärna vispad grädde till :)

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben