Amerikanska äppelbullar med carameltopping

Kladdiga och jättegoda bullar. Tänk på att toppingen blir kokhet!

Ingredienser

  • 0,5 liter mjölk
  • 1,25 dl socker
  • 1,25 dl rapsolja
  • 1 påse torrjäst
  • 1 liter vetemjöl
  • 1 tsk Salt
  • knappt 0,5 tsk bakpulver
  • drygt 0,5 tsk bikarbonat)
  • Fyllning
  • 2 dl smält smör
  • 1,75 dl socker
  • 4 msk kanel
  • Carameltopping
  • drygt 100 g smör
  • 3 dl farinsocker
  • 1 msk sirap
  • 2 msk grädde
  • 2 msk äppeljuice
  • 1 äpple, skalat och fint tärnat
  • Instruktioner

    1. Hetta upp mjölk, socker och olja, kokas inte. Låt svalna en stund. Tillsätt torrjästen och det mesta av mjölet. Blanda väl. Täck med handduk och låt degen jäsa en timme. Tillsätt sedan resten av mjölet, bakpulver, bikarbonat och salt. Carameltopping: Sjud alla ingredienser i en kastrull på låg värme tills allt är väl blandat. Låt koka några sekunder och ta från värmen. Kavla ut hälften av degen till en rektangel och bred på hälften av smör-, socker- och kanelfyllningen. Rulla ihop och skär i skivor.
    2. Smörj en långpanna och häll i hälften av carameltoppingen, strö på hälften av äppeltärningarna. Lägg bullarna ovanpå. Jäs 20-30 minuter.
    3. Grädda i 200 grader 30-35 minuter. Täck med folie de första 25 minuterna.
    4. Gör likadant med den andra deghalvan.
    5. Vänd bullkakan upp och ner på ett fat och låt den svalna en stund före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben