Amerikanska äppelpannkakor

Serverar: 4 portioner

Prova dessa saftiga pannkakor istället för den traditionella kakan till kaffet. Eller ät dem till en försenad frukost.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • Skalet av ½ citron
  • 2 msk farinsocker
  • 2 msk vaniljsocker
  • ½ krm salt
  • ½ tsk kanel
  • ½-1 krm riven muskotnöt
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 äpplen
  • 2 msk färskpressad citronsaft
  • 4 msk smör eller margarin
  • Till serveringen
  • Äppelskivor
  • Lönnsirap
  • Kanelstänger till garneringen
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 75 grader. Vispa äggen luftiga. Blanda ner citronskal, farinsocker, vaniljsocker, salt, kanel och muskot. Blanda mjöl och bakpulver. Sikta över mjölet och blanda ner det i smeten. Täck över och låt stå i 15 minuter.
    2. Dela äpplena i fjärdedelar. Ta bort kärnhusen. Skär äppelbitarna i tunna skivor. Droppa över citronsaften. Smält 1 msk matfett i en teflonstekpanna. Lägg på tre små klickar smet och grädda i 4-5 minuter.
    3. Lägg en äppelskiva ovanpå varje pannkaka och vänd dem. Baka i ytterligare 3-4 minuter. Förvara pannkakorna i ugnen så håller de sig varma. Fortsätt grädda resten av pannkakorna på samma sätt.
    4. Lägg upp pannkakorna på tallrikar och servera dem med äppelskivor och lönnsirap. Garnera ev med kanelstång.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben