Amerikanska blåbärspannkakor

En lite kraftigare variant av pannkakor. Servera gärna med lönnsirap.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 3 msk socker
  • 1 ägg
  • 50 g smält smör
  • 3 ½ dl mjölk
  • 2 tsk rivet citronskal
  • 250 g blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
    2. Vispa samman ägg, smör och mjölk i en annan skål. Häll mjölkblandningen i mjölet under omrörning. Rör ner citronskalet.
    3. Lägg en liten klick smör i en varm stekpanna och häll i lite av smeten. Strö på blåbär innan smeten har stelnat.
    4. Låt pannkakan bli brun på en sida innan den vänds.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    annie1993 23 april 2012

    Goda pannkakor med en väldigt fräsch smak tack vare citronen! Kommer att göras igen! =)

    Vera22 31 december 2014

    Jag försökte göra plättar, fast utan plättarna, så de blev inte jättetjusiga - men desto godare! Perfekta helgpannkakor (plättar?). Varierade receptet genom att göra några med hallon på barnens begäran. Vet inte hur de smakade, för det blev inte några över till mig... Jag får göra en större sats nästa gång. :-)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben