Amerikanska cinnamon rolls
Farinsocker ger bullarna en härlig knäckig smak.
Dinkelsikt gör att bullarna känns nyttigare och sikten gör också bullarna saftiga. Vill man kan man ta vanligt vetemjöl.
Ingredienser
5 dl mjölk
50 g jäst
300 g rumstempererat smör
1 ägg
½ dl socker
½ tsk salt
12-13 dl dinkelsikt
Fyllning (Mängd efter behag)
Rumstempererat smör
Farinsocker
Kanel
Instruktioner
- Häll mjölken i en bunke, tillsätt jästen och lös den i vätskan. Tillsätt smöret i klickar tillsammans med ägg, socker och salt. Smöret behöver inte smältas, bullarna blir saftigare av att blandas på det här sättet.
Tillsätt ca hälften av mjölet och rör om. Tillsätt sedan mer mjöl i omgångar tills degen släpper från bunkens sidor.
Använd så lite mjöl som möjligt, bara så mycket att degen inte känns kladdig.
Dela degen i två delar och låt vila 10 minuter under bakduk.
Sätt ugnen på 200 grader.
- Kavla sedan ut varje deg till en rektangel. Bred på mjukt smör och strö över farinsocker i ett lager och sedan rikligt med kanel ovanpå. Rulla ihop degen och skär i bitar, ca 3 cm breda.
Lägg bullarna i pappersformar och täck med en bakduk.
Låt jäsa till dubbel storlek, ca 30 minuter.
- Pensla med uppvispat ägg och lite malen kanel.
Grädda i 15 minuter eller tills bullarna har fått färg.
Liknande recept
Kommentarer (0)