Amerikanska kanderade popcorn

Serverar: 10-15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Ugnsrostade karamellpopcorn. Så söta att man inte kan sluta äta dom!

Ingredienser

  • 3,5 l poppade popcorn
  • 2,5 dl smör
  • 1 tsk salt
  • 5 dl socker
  • 1,25 dl ljus sirap
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, smör, sirap och salt i en kastrull och koka upp. Rör om emellanåt. När det väl börjat koka, låt det koka orört i ca 5 min (till blandningen är 125 o C eller klarar kulprovet). Ta av kastrullen från plattan och tillsätt bakpulvret. Blandningen kommer nu snart att ’löddra’, så rör väl tills det är riktigt blandat. När karamellblandningen kokar så kan du poppa popcorn (mikropopcorn eller vanligt spelar ingen roll). När du poppat klart så tar du bort alla opoppade majskorn och lägger alla popcornen i en stor smörad metallskål. Häll den heta karamellblandningen över popcornen och blanda lätt med väl smörade gafflar. Sprid ut dina karamellade popcorn på två smorda ugnsplåtar och kör dom i ugnen på 100 o C värme i ca 1 timme. Rör om var 15:de minut. Börjar popcornen se för gyllenbruna ut så är de dags att ta ut dom. När karamellpopcornen är klara så tar du ut dom ur ugnen och låter dom svalna ordentligt. Väl svala, bryter du isär dom i lagom stora bitar så är det bara att servera.
    2. www.buu.nu

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben