Amerikanska kanelmuffins

Serverar: 6-10 portioner

Tid: 30 minuter

Görs i amerikanska muffinsformar.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 2½ dl yoghurt
  • 50 g smält smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 msk kanel
  • 1 msk kanel
  • 1 msk strösocker
  • Instruktioner

    Vispa ägg och socker pösigt i en skål. Rör ner yoghurt och smör. Blanda mjöl, bakpulver och kanel (2 tsk). Rör ihop äggsmeten med mjölblandningen. Häll i muffinsformar (typ amerikanska). Blanda kanel och socker och strö över muffinsen. Grädda i 225 grader c:a 15 - 20 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Betel 26 december 2013

    Vilket mått ska man ha till kanelen? För bland ingredienserna står det msk (matsked), medans i receptet står det tsk (tesked.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben