Amerikanska pecannötsrutor
Serverar:
12 portioner
Amerikanska pecannötsrutor är goda till fika och dessert.
Ingredienser
Mördeg till botten
200 g smör
2 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl socker
1 äggvita
Nötfyllning
150 g smör
1 ½ dl farinsocker
1 ½ dl honung
3 msk vispgrädde
100 g pecannötter
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smörj en ugnspanna ca 25x35 cm med smör.
Skär smöret i kuber. Lägg i en skål.
Tillsätt mjöl och socker. Knåda hastigt ihop till en deg. Detta går snabbt i matberedare med kniven.
Tryck ut degen i botten på ugnsformen. Pensla med äggvita. Tryck några hål med en gaffel.
Baka mördegen i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
Gör nötfyllningen genom att smälta smöret i en kastrull och tillsätta farinsocker samt honung. Rör om och koka ihop tills sockret löst sig.
Krossa pecannötterna grovt.
Tillsätt grädden och koka upp.
Blanda i nötterna, ta av från värmen och häll och fördela över mördegen.
Baka pecannötrutorna i 25 minuter till och nötblandningen börjat bubbla och stelna.
Ta ut nötrutorna och låt svalna.
Skär ut rutor enligt önskad storlek. Förslagsvis 12 stycken nötrutor.
Liknande recept
Fias amerikanska äppelkaka
4.7
8
21
Amerikanska kamben med barbecuesås
4.8
1 h 10 min
4
14
Amerikanska kanel & chokladmuffins
4.7
8-10
15
Amerikanska kanelbullar med cream cheese glasyr
4.3
12
13
Amerikanska jordnötssnittar
4.3
9
Amerikanska jordnötskakor
4.6
15-30
8
Amerikanska pannkakor
4.8
30 min
3-4
5
Tiinas amerikanska äppelpaj
50 min
8
Amerikanska chokladrutor
45 min
24
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!