Amerikanska pecannötsrutor

Serverar: 12 portioner

Amerikanska pecannötsrutor är goda till fika och dessert.

Ingredienser

  • Mördeg till botten
  • 200 g smör
  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl socker
  • 1 äggvita
  • Nötfyllning
  • 150 g smör
  • 1 ½ dl farinsocker
  • 1 ½ dl honung
  • 3 msk vispgrädde
  • 100 g pecannötter
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Smörj en ugnspanna ca 25x35 cm med smör.
    3. Skär smöret i kuber. Lägg i en skål.
    4. Tillsätt mjöl och socker. Knåda hastigt ihop till en deg. Detta går snabbt i matberedare med kniven.
    5. Tryck ut degen i botten på ugnsformen. Pensla med äggvita. Tryck några hål med en gaffel.
    6. Baka mördegen i ca 25 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
    7. Gör nötfyllningen genom att smälta smöret i en kastrull och tillsätta farinsocker samt honung. Rör om och koka ihop tills sockret löst sig.
    8. Krossa pecannötterna grovt.
    9. Tillsätt grädden och koka upp.
    10. Blanda i nötterna, ta av från värmen och häll och fördela över mördegen.
    11. Baka pecannötrutorna i 25 minuter till och nötblandningen börjat bubbla och stelna.
    12. Ta ut nötrutorna och låt svalna.
    13. Skär ut rutor enligt önskad storlek. Förslagsvis 12 stycken nötrutor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben