Amerikanska vaniljpannkakor

Serverar: 2-3 portioner

Smaskens!

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl fullkornsvetemjöl
  • 1 msk råsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 3 dl vaniljyoghurt
  • 1 ägg
  • 1 msk smör + 2 msk till stekning
  • Tillbehör
  • Turkisk eller grekisk yoghurt
  • Lönnsirap eller flytande honung
  • Kanel
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt yoghurten och ägget och rör till en jämn smet.
    2. Tillsätt 1 msk smält smör. Jag tar flytande margarin.
    3. Grädda små tjocka pannkakor i smöret, 2-3 minuter per sida, håll koll så att pannkakorna inte bränns, tills de fått fin färg.
    4. Servera pannkakorna ljumma med en klick yoghurt, lite ringlad lönnsirap och kanel på toppen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben