Amerikanska vaniljpannkakor

Serverar: 2-3 portioner

Dessa pannkakor kan ätas såväl till brunch eller efter en soppa

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 dl youghurt eller mjölk
  • 1½ tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl mjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • Smör till stekning
  • Servering
  • Lönnsirap
  • Sylt
  • Instruktioner

    1. Sära på äggula och äggvita. Vispa ihop äggula och yoghurt. Rör ner mjöl, bakpulver och salt och vispa försiktigt. Vispa äggvitan till ett hårt skum. Rör försiktigt men ordentligt ner äggvitan i mjölsmeten. Klicka ut med en stor sked i stekpannan. Stek tills de ser gyllenbruna ut.
    2. Servera med frukt, sylt, lönnsirap, etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Pling76 19 juni 2008

    Ojojoj vad vi åt. Alla i familjen gillade detta. Kommer helt klart laga detta igen!!

    ida85 9 augusti 2008

    det står att man ska blanda äggulor med yoghurt, men det står inget om det i ingr. Hur mkt yoghurt ska man ha då?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben