Ananaspaj

Serverar: 6-8 portioner

En mycket god och enkel paj att mysa med på fredgaskvällen:) Eller bara bjuda sina vänner på.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 ägg
  • 2 dl lätt cremé frache
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 500g avrunnen krossad ananans
  • Instruktioner

    1. Blanda samman smör, socker, vetemjöl och bakpulver till en deg i matberedaren. Tryck ut i en pajform, ca 24 cm i dm. Rör ihop ägg, socker, lätt cremé frache, vaniljsocker och den avrunna ananasen. Häll fyllningen i pajskalet och gräddas i 175 grader i mitten av ugnen i ca 40 minuter.
    2. Servera med lättvispad grädde med lite rom i eller med vaniljglass.

    Liknande recept

    4.9
    1 h
    6-8
    5
    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.9
    30 min
    8-10
    7
    5
    1 h
    8
    17

    Kommentarer (4)

    nallepuh 24 november 2007

    Jätte god och så smidig att göra. Jag hade i lite kokos i smeten oxå, var inte alls dumt...

    festmaten 8 maj 2008

    hade det här receptet sen tidigare, har lagat pajen flera gånger. Den är jättegod.

    ca70 6 juni 2008

    Den här är GOD! Hittade samma recept men med annan mängd på ingredienser och ugnstemp, tror denna med 175 gr ca 40 minuter blir bäst, med 200 gr ca 20-30 minuter blev den lite bränd i kanterna redan vid 20 minuter. Vi tog vaniljvisp till vår paj - mums!

    lirarn 31 januari 2010

    Riktigt god och lättlagad, den kommer jag att göra fler gånger.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben