Ananaspaj med hallon

Serverar: 8 portioner

En paj är aldrig fel. Hos oss får den tom ersätta en tårta ibland.

Ingredienser

  • 125 g smör
  • 3 dl vetemjöl
  • ½ dl florsocker
  • 1 ägg
  • Fyllning
  • 10-12 ananasskivor, konserverade
  • 2 dl hallon, färska eller frysta
  • 4 ägg
  • 1½ dl florsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl crème fraiche, 34% fetthalt
  • Rivet skal av 1 citron
  • Att strö över
  • ½ dl mandelspån
  • Florsocker att sikta över
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop alla ingredienser till pajdegen men spara ägget till sist. Låt degen vila i kyl någon timme.
    2. Tryck ut degen i en pajform, nagga och förgrädda i 200º, i mitten av ugnen, ca 10 minuter.
    3. Vispa under tiden ihop alla ingredienser till fyllningen.
    4. Fördela ananasskivorna i botten av det förgräddade pajskalet och strö hallonen över. Häll över äggblandningen och toppa med mandelspån.
    5. Grädda i ca 25-30 minuter, 175-200º, tills fyllningen stannat och fått lite färg.
    6. Pajen smakar godast rumstempererad. Sikta florsocker över.

    Liknande recept

    4.9
    1 h
    6-8
    5
    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.9
    30 min
    8-10
    7

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben