Ananaspaj

Serverar: 8 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod efterrättspaj!

Ingredienser

  • Botten
  • 200 g Smör eller margarin
  • 1½ dl socker
  • 4½ dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 liten burk krossad ananas
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ dl socker
  • 1 ägg
  • Instruktioner

    1. Rör smör och socker poröst. Tillsätt mjöl och bakpulver. Arbeta till en smidig deg.
    2. Platta ut degen i en smord pajform.
    3. Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen. Häll den i pajformen.
    4. Grädda pajen i 200 grader ca 30 minuter.
    5. Servera den ljumma pajen med vaniljglass eller vispad grädde.
    6. Tips! Ananasen kan bytas ut mot frysta hallon eller blåbär, men då bör du tillsätta ett par matskedar mjöl i fyllningen.
    7. Supersmarrigt!

    Liknande recept

    4.9
    1 h
    6-8
    5
    4.9
    35 min
    5-7
    4
    4.9
    30 min
    8-10
    7
    5
    1 h
    8
    17

    Kommentarer (1)

    smilla-11 17 oktober 2014

    Jättegod o enkel att göra. Den gör vi igen!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben