Andis rödavinbärssaft

Tid: 1 timme

Bevara en del av sommaren i kylen.

Ingredienser

  • 1 l röda vinbär
  • 4 dl vatten
  • 6 dl socker per liter avrunnen saft
  • 1 krm natriumbensonat per liter saft
  • Instruktioner

    Skölj av bären och lägg dem sedan i en kastrull tillsammans med vattnet. Låt koka med lock i ca 15 minuter. Mosa bären så gott du kan och sila sedan av i en ny kastrull. Mät upp hur mycket saft du fick och tillsätt sedan socker i rätt mängd. Låt saften koka lite lätt i 10 minuter och skumma sedan upp saften. Ta lite av saften i ett glas och blanda i rätt mängd natriumbensoat och häll sedan tillbaka det. Häll sedan i saften i valfria varma flaskor med kork och bevara kallt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben