Anisstjärnor

Serverar: 50 portioner

Julkakor

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 ½ tsk mald anis
  • 1 äggula
  • 100 g margarin
  • Glasyr
  • 1 dl flor med jordgubbssmak
  • 2 tsk vatten
  • Garnering
  • Dekorationspärl
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, florsocker och anis i en matberedare eller på bakbordet. Arbeta in äggula och margarin.
    2. Låt vila i kylskåp 1 timme. Värm ugnen till 225°.
    3. Kavla ut degen till 3-4 mm tjocklek. Tag ut stjärnor med hjälp av mått.
    4. Lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda anisstjärnorna mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på galler.
    5. Rör samman flor med jordgubbsmak och vatten och bred över kakorna. Strö på dekorationspärl. Förvara i burk med tätslutande lock.

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Julsnapsen
    Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast a...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben