Julkakor
Ingredienser
2 ½ dl vetemjöl
1 dl florsocker
1 ½ tsk mald anis
1 äggula
100 g margarin
Glasyr
1 dl flor med jordgubbssmak
2 tsk vatten
Garnering
Dekorationspärl
Instruktioner
- Blanda vetemjöl, florsocker och anis i en matberedare eller på bakbordet. Arbeta in äggula och margarin.
- Låt vila i kylskåp 1 timme. Värm ugnen till 225°.
- Kavla ut degen till 3-4 mm tjocklek. Tag ut stjärnor med hjälp av mått.
- Lägg på bakpappersklädda plåtar. Grädda anisstjärnorna mitt i ugnen ca 5 minuter. Låt svalna på galler.
- Rör samman flor med jordgubbsmak och vatten och bred över kakorna. Strö på dekorationspärl. Förvara i burk med tätslutande lock.
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Julsnapsen
Nu är det hög tid att förbereda julsnapsen! Visst är det roligast a...