Anonyma citruskakan

Serverar: 1 portioner

Receptet är hämtat ur boken "Påtår - fika som räcker till många" som jag inhandlade på bokrean i februari (hurra, nu är det bara åtta månader kvar till nästa bokrea!). Det låter gott, trots att jag inte är överförtjust i russin.

Ingredienser

  • 150 g smör
  • 1 dl russin + 1 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl apelsinmarmelad
  • Rivet skal av ½ citron
  • 3½ dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och låt det svalna. Hacka russinen och blanda dem med vetemjölet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smöret.
    2. Rör ned apelsinmarmelad och citronskal och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i smord och bröad kakform, 1½ liter, och grädda kakan i 150-175° ca 40-50 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben