Receptet är hämtat ur boken "Påtår - fika som räcker till många" som jag inhandlade på bokrean i februari (hurra, nu är det bara åtta månader kvar till nästa bokrea!). Det låter gott, trots att jag inte är överförtjust i russin.
Ingredienser
150 g smör
1 dl russin + 1 msk vetemjöl
2 ägg
2 dl socker
1 dl apelsinmarmelad
Rivet skal av ½ citron
3½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Instruktioner
- Smält smöret och låt det svalna. Hacka russinen och blanda dem med vetemjölet. Vispa ägg och socker pösigt och tillsätt smöret.
- Rör ned apelsinmarmelad och citronskal och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Häll smeten i smord och bröad kakform, 1½ liter, och grädda kakan i 150-175° ca 40-50 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)