Skink- och grönsakspanna

Serverar: 4 portioner

Färsk lök och champinjoner ger här den ibland lite anonyma skinkschnitzeln smak och karaktär.

Ingredienser

  • 500 g färsk skinka
  • 2 msk smör eller margarin
  • 3 vårlökar eller 10 cm purjolök
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 dl kyckling- eller köttbuljong
  • 2 msk soja
  • Salt
  • peppar
  • Ca 0,5 - 1 tsk curry
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor och mjöla det lätt.
    2. Ansa löken och skär den i ringar. Putsa svampen och skär den i skivor.
    3. Bryn den strimlade skinkan i det gyllenbruna matfettet. Tillsätt lök och champinjoner. Stek ca 3 minuter.
    4. Skala vitlöken och pressa ner den i pannan. Tillsätt buljong och soja. Koka ca 15 minuter.
    5. Salta, peppra och smaksätt med curry.
    6. Servera med pasta, kokt ris eller potatismos.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben