Mayas skink- och baconpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

God mättande paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl grahamsmjöl
  • 100 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2,5 dl hackad spenat
  • 1pkt bacon
  • 150 g skinka
  • 2 tomater
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk salt
  • 1/2 tsk nymald svartpeppar
  • Riven ost
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till pajdegen för hand eller i en matberedare. Tryck ut degen i en pajform. Picka pajskalet och förgrädda i 225 °C ca 10 minuter i mitten av ugnen.
    2. Knaperstek baconet och låt rinna av på ett papper. Tina spenaten om den är fryst och krama ur vätskan. Strimla skinkan, blanda ner detta i spenaten.
    3. Bred ut massan i pajskalet. Lägg på tomaterna och strö över krispig bacon.
    4. Vispa samman ägg och mjölk. Krydda med salt och svartpeppar, häll blandningen över pajen. Strö över riven ost.
    5. Sätt in i ugnen, 225 °C ca 30 minuter.
    6. Servera med en sallad och gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    koddy 27 februari 2009

    Väldigt god paj, gjorde pajen till brorsan och han tyckte den var super. :D

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben