Mayas kinesiska biffar med äggnudlar och wokgrönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lite rolig variation på färsbiffar

Ingredienser

  • 500 g fläskfärs
  • 400 g wokgrönsaker
  • 4 portioner äggnudlar
  • 3 msk ströbröd
  • 1 ägg
  • ½ msk mald spiskummin
  • ½ msk orientalisk grillkrydda
  • ½ msk grovmalen svartpeppar
  • 1 msk woksauce (Mrs Chengs)
  • ½ -1 tsk salt
  • 2 msk vatten
  • Margarin till stekning
  • Matolja till wok
  • 1 msk woksauce till wok
  • Instruktioner

    1. Knäck ägget i en bunke, blanda i alla kryddor, woksauce, ströbröd, och vatten. Blanda väl. Låt stå och svälla ca 5 minuter.
    2. Rör ner färsen och blanda noga. Gör färsbiffar. Stek på medselstark värme. Koka vatten till nudlarna och lägg i den. Hetta upp en wokpanna eller teflonstekjärn slå i en msk woksauce och lite olja och fräs upp grönsakerna, obs tänk på att de fortfarande ska vara krispiga.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben