Skink- och broccolipaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Jättegod till vardags blir mycket över kvar till matlåda Jag är ingen favorit av pajdeg men jag brukar fuska och använda mig av maizena pajdeg som man endast blandar med vatten och den är verkligen super god så rekommenderas starkt.

Ingredienser

  • 1 paket Maizena pajdeg, grönt paket
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 180 gram rökt strimlad skinka
  • 250 gram färsk broccoli
  • 1 knippe salt
  • Lite peppar
  • 3 dl riven ost
  • 1 msk tomatpuré
  • Instruktioner

    1. Blanda pajdegspulvret med ljummet vatten och kavla ut degen, går lika bra att trycka ut degen med fingrarna direkt i pajformen.
    2. Förgrädda pajskalet i 5 min på 200 grader.
    3. Koka broccolin i ca 3 min
    4. Blanda ihop äggstanningen med alla övriga ingredienser och vispa ihop allt med elvisp. Lägg sedan ut skinkan och broccolin på det förgräddade pajskalet och häll över äggstanningen.
    5. Strö över minst 3 dl riven ost. Låt stå i ugnen ca 40-45 minuter på 200 grader.
    6. Gör sallad som kan njutas till

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben