Skink- och broccolipaj

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Gott med skinka och broccoli.

Ingredienser

  • Ca 500 g färdigskuren skinka
  • 1 gul lök
  • 1 röd lök
  • 5 dl crème fraiche soltorkade tomater och fetaost
  • 200 g färska champinjoner
  • 300 g fryst broccoli
  • 200 g riven ost
  • Smör
  • Grillkrydda
  • Salt
  • Peppar
  • Pajdeg
  • 50 g margarin
  • 4 dl mjöl
  • 1½ dl mjölk
  • 2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Blanda ihop alla ingredienserna för degen i bunke tills den har blivit fast och utan sprickor. Pressa sen ut den i en smord form (kakform funkade bäst för oss).
    2. Fyllning: Stek skinkan tills den fått lite färg sen lägg i den hackade röda och gula löken och låt den "svettas" lite. Krydda med salt, peppar och grillkrydda.
    3. Lägg i den frysta broccolin och låt den tina upp i stekpannan. Lägg därefter i de skivade färska champinjonerna
    4. När det har fått stått och gottat till sig i ungefär 10 minuter så slå på crème fraichen, blanda ner det ordentligt och låt det puttra i 10 minuter till.
    5. Slå sen över hela röran i den ugnsfasta formen. Strö över riven ost tills du skäms.
    6. In i ugnen på 250 grader i 15 minuter.
    7. Serveras med en frisk sallad.
    8. Pajen kommer att vara lös inuti, men det är meningen. Om ni använder en kakform så lägg lite bakplåtspapper under.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (1)

    Saaraa-a 24 februari 2012

    Jättegod! Gjorde den med vegetarisk bacon och det blev riktigt smarrigt :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben