Broccolipaj

Serverar: 2-4 portioner

Tid: 1 timme 15 minuter

Inte särskilt nyttig men väldigt god!

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 6 dl vetemjöl
  • 250 g smör
  • 4 msk vatten
  • Fyllning
  • 5 ägg
  • 4 dl mjölk
  • 300 g broccoli
  • 1 lök
  • 100-200 g bacon
  • 3 champinjoner
  • Ost att strö över
  • Instruktioner

    1. Pajdeg: Börja med att blanda mjöl och smör, tillsätt sedan vatten. Låt pajdegen vila i kylskåpet i 30 minuter.
    2. Starta ugnen, 200 grader. Fräs sedan lök och bacon. Riv lite ost! Vispa ihop ägg och mjölk i en separat skål, tillsätt så mycket salt och peppar som du behagar. Smöra en ugnssäker form och sprid ut pajdegen i formen.
    3. ---> (för dig som inte gör paj så ofta så kan degen till synes vara för liten för formen. Men degen skall inte vara i något tjockt lager alls. Att trycka ut den tills den är ungeför 5mm - eller mindre - tjock överallt, är alldels perfekt!)
    4. Grädda i ugnen i ca 10 minuter. Ta sedan ut den och tillsätt fyllningen! (bacon, champinjoner, lök och broccoli) Häll mjölk och ägg-blandningen ovanpå. Strö över lagom mängd ost. Osten behöver inte täcka hela pajen!
    5. In i ugnen 25-30 minuter. Enjoy!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben