Broccolipaj

Serverar: 4 portioner

Ett annat recept på Broccolipaj

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 50 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl keso
  • ca 300 g broccolibuketter
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde
  • 2 ägg
  • 50 - 75 g ädelost
  • salt och peppar
  • Instruktioner

    Häll mjölet i en skål. Lägg i smöret skuret i små bitar. Fördela smöret i mjölet med fingertopparna till en smulig massa. Tillsätt keson och arbeta ihop till en deg. Tryck ut degen i en pajform så att den täcker formens botten och kanter. Nagga med en gaffel. Tryck fast en remsa folie runt kanten så åker inte degen ner vid gräddningen. Ställ kallt i ca 15 minuter. Förgrädda sedan pajskalet ca 10 minuter. Förväll under tiden broccolibuketterna i saltat vatten ca 2 minuter. Häll av vattnet och låt svalna. Vispa ihop grädde och ägg med lite salt och peppar till en äggstanning. Fördela broccolin i det förgräddade paj skalet. Smula ner ädelosten. Häll över äggstanningen. Grädda mitt i ugnen tills äggstanningen stelnat ca 30 - 35 minuter. Ugnstemperatur 200º

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    2-4

    Kommentarer (2)

    seijariitta 11 januari 2009

    Det här skall bli gott, tror jag. Hälsn. Seija

    Becj 20 oktober 2009

    Det här receptet har jag gjort mångagånger nu, tack för en enkel, nyttig och jättegod paj! Blir ett par matlåder varje gång också, helt perfekt! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben