Läcker skink- och frukttårta

Serverar: 12-14 portioner

Läcker skink- och frukttårta

Ingredienser

  • 12 skivor längdskuret vitt formbröd
  • Fyllning 1
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl vispgrädde
  • 1-2 äpplen
  • 2 dl finriven rotselleri
  • 200 g tärnad rökt skinka
  • Fyllning 2
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 75 g gräddädelost
  • 1 dl finhackad persilja
  • 1 dl hackade valnötter
  • Garnering
  • 1 dl majonnäs
  • 1 dl lätt créme fraiche
  • 150-200 g tunt skivad rökt skinka
  • Ca: 10 jordgubbar
  • 1-2 kiwifrukter
  • Ca: 12 gula cocktailtomater
  • Citronmeliss
  • Ostskivor
  • Vindruvor
  • Instruktioner

    1. Vispa grädden till fyllning 1. Rör samman den med majonnäsen. Skala, kärna ur och tärna äpplena fint. Skala och finriv sellerin. Tärna skinkan. Rör ner äpple, selleri och skinka i majonnäsblandningen.
    2. Kantskär brödskivorna. Lägg ut tre brödskivor som botten. Bred hälften av fyllningen över dem. Täck med tre nya brödskivor på andra ledden.
    3. Mosa ädelosten med créme fraiche. Hacka persiljan fint och rör ner den i osten. Bred ostblandningen över brödskivorna och strö hackade valnötter ovanpå. Täck med tre brödskivor. Lägg dem på samma håll som de tre första brödskivorna.
    4. Bred det som återstår av fyllning 1 över brödskivorna och täck med de sista brödskivorna på andra ledden. Tryck till.
    5. Rör ut majonnäs med créme fraiche till garneringen. Bred krämen över och runtom hela tårtan. Garnera med skinkrosor, jordgubbar, kiwi och halverade cocktailtomater. Strö färsk citronmeliss runtom tårtan och strö över lite valnötter. Rulla samman ostskivorna och halvera och kärna ur vindruvorna. Sätt ostrullar och vindruvor runtom kanterna på hela tårtan.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben