Ett recept från Ikeas julkock Tareq Taylor. Cheesecaken blev det nya på vårat julbord i år. Får fem stjärnor av mig och övriga som testade den på julafton. På bilden är cheesecaken bredvid de vita sillburkarna.
Ingredienser
250 g kavring
100 g smör
250 g kesella
3 dl gräddfil
1 dl vispgrädde, vispad
5 blad gelatin
1 rödlök fint hackad
2 msk dill, fint skuren
200 g ansjoviskryddad sillfilé fint hackad
Salt
Peppar
Dekoration
100 g sikrom eller löjrom
1 st springform ca 28 cm
Instruktioner
- Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Lägg brödmixen i en springform och platta ut.
- Blötlägg gelatinbladen.
- Blanda samman övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
- Smält gelatinet och häll i gelatinet i smeten och blanda noggrant. Häll smeten i formen med kavring.
- Låt stå i kylen ca 3-4 timmar, eller tills cheesecaken har stelnat.
Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar.
Liknande recept
Kommentarer (0)