Ansjovischeesecake

Serverar: 10 portioner

Ett recept från Ikeas julkock Tareq Taylor. Cheesecaken blev det nya på vårat julbord i år. Får fem stjärnor av mig och övriga som testade den på julafton. På bilden är cheesecaken bredvid de vita sillburkarna.

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 100 g smör
  • 250 g kesella
  • 3 dl gräddfil
  • 1 dl vispgrädde, vispad
  • 5 blad gelatin
  • 1 rödlök fint hackad
  • 2 msk dill, fint skuren
  • 200 g ansjoviskryddad sillfilé fint hackad
  • Salt
  • Peppar
  • Dekoration
  • 100 g sikrom eller löjrom
  • 1 st springform ca 28 cm
  • Instruktioner

    1. Smält smöret. Finhacka kavringen i en matberedare och tillsätt smöret. Lägg brödmixen i en springform och platta ut.
    2. Blötlägg gelatinbladen.
    3. Blanda samman övriga ingredienser och smaksätt med salt och peppar.
    4. Smält gelatinet och häll i gelatinet i smeten och blanda noggrant. Häll smeten i formen med kavring.
    5. Låt stå i kylen ca 3-4 timmar, eller tills cheesecaken har stelnat. Bred sikrom på toppen och garnera med dillkvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben