Ansjovischeesecake med basilika och soltorkade tomater

Kanske dags att införliva något nytt på julbordet. Passar även som förrätt.

Ingredienser

  • 200 g mörkt bröd, eller kavring
  • 1 dl smält smör
  • 1 kruka basilika
  • 50 g soltorkade tomater
  • 3 dl crème fraiche
  • 3 dl gräddfil
  • 1 rödlök
  • 3 burkar anjovis, à 125 g, skuren i små bitar och avrunnen
  • 1 krm mald svartpeppar
  • 2 msk gelatinpulver
  • 0.75 dl vatten
  • Instruktioner

    1. Ger ca 12 bitar
    2. Mixa bröd och smör till en slät massa och lägg i botten på en som är ca 24 cm i diameter och med löstagbara kanter. Mixa tomater och basilika. Blanda i crème fraiche och gräddfil, ansjovis och svartpeppar samt finhackad rödlök. Blanda geltinpulvret med vattnet. Smält gelatinet och rör sedan ner i blandningen. Häll allt över kavringen och låt stå kallt i 24 timmar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben