Ansjovisfisk

Serverar: 4 portioner

En härlig smak av ansjovis och sköter sig själv i ugnen.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, tex torsk
  • 1 liten ask ansjovisfiléer, ca 50 g
  • ½ tsk salt
  • 2½ dl Kelda citronsås
  • 2 msk ströbröd
  • 2 tomater
  • 1 knippe dill
  • Kokt eller pressad potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader. Låt ansjovisen rinna av och spara spadet. Finhacka ansjovisen och bred den över fisken. Salta. Vik ihop filéerna om de är tunna. Lägg dem i en smord ugnsform. Häll över ansjovisspadet och såsen, strö över ströbröd. Stek fisken i mitten av ugnen 15-20 min. Hacka tomaterna och dillen. Strö över fisken när några min återstår.
    2. Servera med potatisen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben