Ansjovisfisk

Serverar: 4 portioner

Två fiskar, en smak. Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex sej, hoki
  • 3/4 tsk salt
  • 1 liten burk ansjovisfiléer, ca 50 g
  • Smör
  • 2½ dl Kelda mellangrädde
  • ½ dl hackad gräslök
  • Instruktioner

    1. Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen.
    2. Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret.
    3. Häll på grädden och ansjovisspadet i stekpannan.
    4. Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min.
    5. Servera med pressad potatis. Koka potatisen i bitar så går det snabbare.
    6. Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben