Ansjovisfisk
Serverar:
4 portioner
Två fiskar, en smak. Enkelt och gott.
Ingredienser
600 g fiskfilé, t ex sej, hoki
3/4 tsk salt
1 liten burk ansjovisfiléer, ca 50 g
Smör
2½ dl Kelda mellangrädde
½ dl hackad gräslök
Instruktioner
Dela fisken i 4 portionsbitar. Salta lätt. Hacka ansjovisen.
Hetta upp smöret i en stor stekpanna. Lägg ner fisken och vänd den i smöret.
Häll på grädden och ansjovisspadet i stekpannan.
Lägg i ansjovis och gräslök. Låt fisken sjuda i såsen på svag värme i 6-7 min.
Servera med pressad potatis. Koka potatisen i bitar så går det snabbare.
Man kan också välja strimlad purjolök eller hackad rödlök i såsen om man inte har gräslök. Till lökkänsliga barn hoppar man över löken helt.
Liknande recept
Gratinerad ansjovisfisk
4
Ansjovisfisk
4
Ansjovisfisk
20 min
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!