Anzacs

Serverar: 25 portioner

Jättegoda kakor som kommer från Australien och Nya Zeeland

Ingredienser

  • Ca 2 dl vetemjöl
  • 1 1/2 dl havregryn
  • 1 1/2 dl kokosflingor
  • 1 1/2 dl brunt farin
  • 100 g smör
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 msk vatten
  • 1/2 tsk bakpulver
  • Instruktioner

    1. Blanda vetemjöl, havregryn, kokosflingor och farin i en bunke. Smält smöret och tillsätt det tillsammans med sirapen i de torra ingredienserna. Blanda noga.
    2. Mät upp och blanda vatten och bakpulver i ett glas. Ha i blandningen i smeten och blanda snabbt ihopp. Om smeten verkar för lös nu så tillsätt lite mer mjöl. Klicka ut smeten på bakpappersklädda plåtar. Tänk på att kakorna flyter ut litegrann.
    3. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 10-12 minuter. Låt dem svalna och lägg i burk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben