Apelsinbiffar

Serverar: 4 portioner

Gott till nyårsafton

Ingredienser

  • 4 skivor oxfile´eller utskuren biff
  • 1 finhackad gul lök
  • matfett till stekning
  • salt
  • peppar
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk soja
  • 2 msk Cointreau
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • buljong eller vatten till spädning
  • Instruktioner

    Bulta ut köttskivorna lätt med handen och stek dem på båda sidor tag upp och håll köttet varmt rör ner lök och creme fraiche i pannan tillsätt övriga ingredienser och låt såsen puttra några minuter salta och peppra köttet på båda sidor späd ev såsen med vatten eller buljong om den är för tjock lägg ner köttet i såsen låt puttra några minuter och smaka av .Garnera med en liten apelsinbit och persilja på varje biff servera med stekt eller bakad potatis och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben