Apelsinbiffar olympus

Serverar: 4 portioner

Lite annorlunda kombination med köttfärs och apelsin, men faktiskt himla gott.

Ingredienser

  • ½ dl ströbröd
  • 1 dl vatten
  • 1 apelsin (saft och rivet skal)
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 krm kryddpeppar
  • 1 krm kanel
  • 400 g köttfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja (eller rapsolja)
  • Garnering
  • 2 apelsiner (1-2 st)
  • 1 liten rödlök
  • Instruktioner

    1. Lägg ströbrödet i en skål och häll över vattnet och apelsinsaften. Rör om och låt stå några min. Häll i salt och resten av kryddorna och blanda ned köttfärsen. Pressa ner vitlöken. Tvätta och borsta apelsinskalet. Torka och riv skalet av halva apelsinen. Blanda ner det i färsen. Rör så att färsen blir jämn och smidig. Forma den till biffar. Stek dem vackert gyllenbruna, 3-4 min på varje sida.
    2. Skala apelsinerna och skär i tunna skivor. Skala och skiva löken tunt.
    3. Servera med pressad potatis och apelsinskivor. Strö lök över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben