Apelsinbiskvier

Serverar: 15 portioner

Choklad och apelsin är en underbar smakkombination.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 300 g mandelmassa
  • 1 äggvita
  • Fyllning
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 100 g margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100-125 g mörk blockchoklad
  • Instruktioner

    1. Ugn 175-200 grader.
    2. Bottnar:
    3. Värm ugnen. Riv mandelmassan. Blanda den med äggvitan till en smidig deg. Använd gärna matberedare. Klicka ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Platta ut klickarna lite med mjölad hand så att deblir cirka 5 cm i diameter. Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter. Lossa kakorna försiktigt och låt dem kallna på galler. Fyllning:
    4. Borsta apelsinen i hett vatten och riv av det guldröda på skalet. Rör ihop rumsvarmt fett, florsocker, vaniljsocker och rivet apelsinskal till en jämn kräm. Bred den lite toppigt på undersidan av kakorna. Låt dem stå i kylskåp minst 1 timme. Glasyr:
    5. Smält blockchokladen. Doppa kakorna hastigt i chokladen så att fyllningen blir helt täckt. Vrid kakan lite så att överflödig choklad kan rinna av. Ställ kakorna kallt.
    6. Biskvier går bra att frysa.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben