Drömgoda apelsinbiskvier

Serverar: 22 portioner

Dom får en frisk smak när man blandar i apelsin smak i biskvierna

Ingredienser

  • 200 g sötmandel
  • 3 dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Apelsinkräm
  • 100 g smör
  • 1½ dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk apelsinmarmelad
  • 1 msk pressad apelsin
  • Glasyr och garnering
  • 250 g mörk choklad
  • Instruktioner

    1. Gör så här Biskvibottnar
    2. Skålla, skala och mal mandeln. Blanda den med siktat florsocker. Tillsätt de lätt vispade äggvitorna och arbeta ihop till en smidig deg. Spritsa eller klicka ut smeten till unda kakor på bakplåtsklädda plåtar.Grädda ca 15 minuter mitt i ugnen 175 grader. Frys bisvibottnarna. Apelsinkräm
    3. Blanda ingredienserna i en skål. Vispa krämen porös ochn bred den lite toppigt undersidan av kokorna. Låt kakorna bli riktigt kalla, ställ dem gärna i frysen. Glasyr
    4. Smält chokladen och doppa kakornas översida.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben