Drömgoda chokladbiskvier

Serverar: 14-20 portioner

Glöm allt vad kalorier heter och "synda" med något riktigt gott.

Ingredienser

  • Bottnar
  • 2 hg sötmandel
  • 2-4 bittermandlar
  • 3 1/4 dl florsocker
  • 3 äggvitor
  • Kräm
  • 3/4 dl vatten
  • 3/4 dl socker
  • 3 äggulor
  • 150 g margarin
  • 1/2 msk kakao
  • Garnering
  • 100 g blockchoklad
  • 1 msk olja
  • Ugn
  • 175 grader
  • Instruktioner

    1. Skålla och mal madeln, blanda den med florsocker. Vispa äggvitorna till hårt skum och blanda dem med mandlen. Klicka ut smeten på plåt klädd med bakplåtspapper. Grädda kakorna i mitten av ugnen ca 15 min.
    2. Till krämen kokas vatten och socker i ca 10 min, tills det håller för trådprovet. Det vill säga när en droppe av lagen kan dras till en tråd mellan 2 fingrar.
    3. Häll den heta sockerlagen över äggulorna under vispning. Låt det svalna och tillsätt sedan smöret i klickar under kraftig vispning. Smaksätt med kakao. Bred krämen på de kalla kakorna och ställ sedan kakorna kallt för att stelna.
    4. Smält chokladen med olja över vattenbad och doppa kakan i chokladen. TIPS: Chokladbiskvierna går bra att frysa. Tänk på att inte doppa hela kakan, utan doppa den delen med smörkräm på.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    Annlis 9 juli 2008

    Jättegoda biskvier, gjorde 40 st de försvann på 3 dagar.

    isanden 10 augusti 2012

    Underbart goda. Smörkrämen var supergod.

    isanden 10 augusti 2012

    Underbart goda. Smörkrämen var supergod.

    gabooze 13 mars 2013

    Supergoda!! Men blir godare utan olja i 'doppchokladen'. Eller har oljan någon speciell egenskap??

    ingamia 15 december 2014

    Mycket goda. Ger mersmak

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben