Chokladbiskvier på Björns sätt

Enligt mig är dehär de godaste chokladbiskvierna som finns

Ingredienser

  • Bottnar
  • 100 gram sötmandel
  • 1½ dl florsocker
  • 2 äggvitor
  • Smörkräm
  • 125g smör
  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk kakao
  • 2 äggulor
  • Glasyr
  • ca 150 gram mörkchoklad
  • Instruktioner

    1. Mal mandeln och blanda med florsockret. Vispa vitorna till hårt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner och skummet ska vara kvar.
    2. Rör försiktigt ner mjölet och florsockret i äggviteskummet
    3. Klicka ut på ett bakplåtspapper, storlek avgör du själv, jag brukar göra som fem kronor.
    4. Grädda mitt i ugnen på 200 grader i ca 10 min. lossa kakorna från bakplåtspapperet och låt svalna
    5. Smörkräm, blanda ihop alla ingredienser, lättast är de med elvisp. vänd sedan de som legat uppåt på bakplåtspapperet neråt och gör en topp på den plana ytan, ställ svalt igen.
    6. smält chokladen låt den svalna och doppa dom sedan(obs detta moment är kladdigt)
    7. Ställ svalt sedan när chokladen stelnat är de bara att äta =)

    Liknande recept

    Kommentarer (9)

    walissa 28 augusti 2009

    Det ska väl vara att malda mandlarna ska röras ner och inte mjölet(eftersom det inte finns något mjöl i receptet- eller

    samtr0n 28 augusti 2009

    walissa.helt rätt, =) rörigt av mig sorry

    michaelarehn 2 september 2009

    Går det att frysa in såna här? :)

    samtr0n 2 september 2009

    de går jätte bra att frysa in dom =)

    marklundm 10 augusti 2011

    Jättegoda kakor blir det av detta recept. För att det inte ska bli så kladdigt när man sätter på chokladen så fryser man kakorna när man satt på smörkrämen. Doppa sedan den frysta kakan i chokladen ....

    EllenPettersson 21 mars 2012

    Hur många blir det om man gör dom som 5 kronor?

    samtr0n 16 november 2012

    Det blir ca 30 stycken =)

    boytoys 20 november 2014

    Använder en korvtång när kakorna ska doppas i chokladen

    boytoys 20 november 2014

    Använder en korvtång när kakorna ska doppas i chokladen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben