Chokladbiskvier med krisp
Vanliga biskvier fast med krisp. En liten annorlunda variant på biskvier. Jag tycker personligen att det blir för mastigt med mycket smör, därför tog jag mindre smör och la till wafers i stället!
Ingredienser
400 g mandelmassa
2 äggvitor
2 - 2 ½ dl florsocker
Variant 1
100 g smör
2-3 dl florsocker
100 g vaniljwafers
1 msk kakao
2 äggulor
Variant 2
100 g smör
2-3 dl florsocker
100 g chokladwafers
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
200 g mörk choklad
Instruktioner
- Riv mandelmassan och blanda ner det med florsocker och äggvitor i en bunke. Kör med elvisp tills det blir en jämn smet.
- Klicka eller spritsa ut på en bakpappersklädd plåt och använd ett fuktat finger för att snygga och platta till dem. Kör i ugnen ca 10-15 min på 200 graders värme, tills det är lagom ljusbruna.
- Under tiden, blanda ihop någon av varianterna på krämen. Riv waferserna med rivgärn (grövsta) och blanda med elvisp ihop med de resterande ingredienserna.
- När biskvierna är klara, låt de kallna på plåten. När de är kalla smeta på krämen på undersidan, dvs den platta sidan som var mot plåten. Ställ in på tallrikar i frysen i minst 15 minuter.
- Smält chokladen i vattenbad och doppa biskviernarnas toppar. Doppa dem gärna två gånger, så får dom en tjockare chokladyta.
- Låt stå kallt till servering. Håller sig utmärkt i ca en vecka i kylen, så länge det är under lock/plastfolie.
- Tips:
Har du både choklad och wafers över? Doppa då lite wafers i chokladen också. Jättegott
- Vitt du ha ännu mer krisp? Riv ner lite wafers i den smälta chokladen innan du doppar.
Liknande recept
Kommentarer (3)
Låter jätte gott ska prova någon dag. Men vad är Wafers för nått?
http://www.goteborgskex.se/topplistan/jatten/copy_of_familjens-favoriter/images/jatten_bg_01.jpg/pa_thumb/imagex708x265.jpeg Sådana :)
Kan man använda receptet men ta bort wafers?