Krisp nötkakor

Serverar: 16 portioner

Tid: 20 minuter

Perfekta för kaffedoppet! Eller om du få objudna gäster. Snabbt och enkelt.

Ingredienser

  • 50 g smör eller margarin
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 msk florsocker
  • 1-2 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljyoughurt
  • ½ dl hasselnöter
  • 2 msk nötkräm
  • ½ dl nutella
  • Instruktioner

    1. Hacka nöterna i lagom små bitar. Läg det i en skål och mät upp nutellan och nötkrämen. Blanda allt!
    2. Skär upp smöret och blanda ner florsockret och sedan efteråt sockret.
    3. När du väl har blandat de klart,så blanda du ner mjöl och youghurt. (om de är för kladdigt så blanda ner lite grann mjöl till.)
    4. Rulla sedan till bullar och tryck ut, ungefär 2x2cm stora.
    5. Kleta sen över nötmassan över hela kakorna.
    6. Ställ in i ugnen 8-12minuter på 175 grader.
    7. Låt dom bli lte gyllenbruna. (Testa dig fram på hur knapriga du vill ha dem)

    Liknande recept

    1 h 30 min
    40

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben