Underbart god nötkaka som jag har modifierat lite och plussat på med choklad eftersom jag är chokoholic men det gjorde den inte sämre, om man säger så.
Ingredienser
150 g smör, rumsvarmt
2 dl socker
4 ägg, gulor + vitor
100 g hasselnötter, malda eller finhackade
1 dl ströbröd, fullkorn
50 g mörk choklad 70%-ig
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform mycket noga, cm 22 cm i diameter. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt vispning.
Mal eller finhacka nötterna samt finhacka även chokladen rör därefter ner detta i äggsmeten. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ned hälften av skummet i smeten och vänd försiktigt ned resten. Slå smeten i formen, grädda i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns klar.