Gustav V:s nötkaka

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme

Underbart god nötkaka som jag har modifierat lite och plussat på med choklad eftersom jag är chokoholic men det gjorde den inte sämre, om man säger så.

Ingredienser

  • 150 g smör, rumsvarmt
  • 2 dl socker
  • 4 ägg, gulor + vitor
  • 100 g hasselnötter, malda eller finhackade
  • 1 dl ströbröd, fullkorn
  • 50 g mörk choklad 70%-ig
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en springform mycket noga, cm 22 cm i diameter. Rör smör och socker vitt och poröst, tillsätt äggulorna en i sänder under fortsatt vispning.
    2. Mal eller finhacka nötterna samt finhacka även chokladen rör därefter ner detta i äggsmeten. Vispa vitorna till hårt skum. Rör ned hälften av skummet i smeten och vänd försiktigt ned resten. Slå smeten i formen, grädda i nedre halvan av ugnen ca 40 minuter eller tills kakan känns klar.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben