Mångsidig fruktkompott

Serverar: 1 portioner

Tid: 5 minuter

Mumsfillibaba!! Man kan använda det som fruktdipp, d v s man skär små skivor av t ex äpple, och dippar i kompotten. Man kan ha den som sylt. Men godast är den nog naturell!

Ingredienser

  • 1 liten banan
  • ½ apelsin
  • En liten del av ett granatäpple
  • Färsk myntakvist
  • Instruktioner

    1. Gröp ur halva apelsinen och lägg frukköttet och saften i en liten skål. Mosa bananen och blanda det med apelsinen. Kärna ur en liten del av granatäpplet och blanda det i apelsin-bananröran. Lägg myntakvisten på toppen.
    2. Om du vill ha en apelsinskål, gör så här: Använd skalet som du gröpte ur. Vräng det ut och in och skär bort "hinnorna". Vräng tillbaka det. Häll i kompotten i det.
    3. Om du vill ha ett fastare mos, uteslut apelsinsaften. Om du vill ha "dipp", mosa det mer så det blir mindre bitar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben