Smulpaj med äppelkompott i glas

Serverar: 8 portioner

Tid: 25 minuter

Jätteenkel men smarrig och elegant smulpaj i glas med vaniljgrädde.

Ingredienser

  • Smuldeg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 ½ dl havregryn
  • 5 msk smör
  • 2 msk sirap
  • Vaniljgrädde
  • 2 ½ dl grädde
  • 150 g Kesella Vanilj
  • Äppelkompott
  • 4 äpplen
  • 0,75 dl råsocker
  • 1 dl vatten
  • 1 kanelstång
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienserna till smuldegen. Smula degen i en långpanna och baka i ugn på 175 gr i ca 8 min. Rör runt så att smulorna bakas jämt gyllenbruna.
    2. Vispa grädden och vänd ner Kesella. Gör egen kompott av önskad frukt (t ex äppelkompott).
    3. Bottna glasen med fruktkompott, strö över smuldeg. Toppa med vaniljgrädde och lite smulor. Garnera med några bär.
    4. Äppelkompott: Skala, kärna ur och tärna äpplena i cm-stora bitar. Lägg hälften i en kastrull med råsocker, vatten och kanelstång. Koka tills äppelbitarna mosar sig. Det tar 10-15 minuter beroende på äppelsort. Tillsätt resten av äppelbitarna och koka ytterligare 5 minuter. Låt svalna.

    Liknande recept

    4.7
    20 min
    5-7
    11

    Kommentarer (2)

    Kicki-64 14 november 2010

    Den var kul att göra - och god! Extra fint blir det i glas med fot. Den blev en bra avslutning på min bjudning. Tack!

    ilill 25 augusti 2011

    Ser verkligen god och trevlig ut, får bli desseren till kvällens kräftskiva// Illil

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben