Blåbärscheesecake i glas

Serverar: 4-6 portioner

Enkel cheesecake med härlig smak av blåbär

Ingredienser

  • 125 g frysta blåbär
  • 10 digestivekex , fullkorn
  • 1 gelatinblad
  • 200 g Buko färskost , light naturell
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Tina blåbären. Krossa kexen grovt och fördela hälften i 4-6 glas.
    2. Lägg gelatinbladet i kallt vatten i 5 min. Rör färskost, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker till en jämn smet.
    3. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält det i en liten kastrull på svag värme. Ta kastrullen från värmen. Rör ut gelatinet med några matskedar av färskostblandningen i kastrullen.
    4. Vänd ner gelatinblandningen i resten av färskostblandningen. Blanda ner blåbären. Fördela hälften av smeten i glasen. Strö över resten av kexsmulorna och häll sedan på resten av blåbärssmeten.
    5. Ställ i kylen minst 1 tim före servering. Garnera gärna med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    vanillalover 22 november 2008

    Mycket god och mäktig efterrät! /Marie

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben