Veras blåbärscheesecake

Serverar: 12 portioner

En mycket god kaka som får beröm.

Ingredienser

  • Botten
  • 50 g margarin eller smör
  • 200 g krossade digestivekex, ca 10 st
  • 50 g mörk choklad, 70 %
  • Fyllning
  • 300 g cream cheese, vanlig eller lätt
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk majsstärkelse
  • 1 ½ dl strösocker
  • 250 g färska blåbär
  • 1 citron, rivet skal
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • 3 gelatinblad
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ dl strösocker
  • 2 msk citron, pressad saft
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º.
    2. Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivkexen och chokladen krossas i en skål. Blanda samman med det avsvalnande smälta margarinet.
    3. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
    4. Blanda samman ost , crème fraiche, majsstärkelse, socker, blåbär, citronskal och vaniljsocker i skålen till en matberedare. Rör samman och häll sedan fyllningen i formen.
    5. Grädda i cirka 40 minuter tills fyllningen stannat. Låt kakan kallna och ställ sedan in den i kylen.
    6. Garnering: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Blanda crème fraiche och socker i en kastrull och värm på svag värme.
    7. Lägg ner de urkramade gelatinbladen och låt dem smälta under omrörning. Smaksätt med citronsaften. Låt blandningen svalna i kallt vattenbad. Häll fyllningen på den kalla cheesecaken.
    8. Ställ tillbaka den i kylen. Dekorera med blåbär vid servering, gärna en klick grädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben