Blåbärscheesecake

Serverar: 12 portioner

Blåbärscheesecake

Ingredienser

  • Botten
  • 25 g margarin eller smör
  • 3 dl krossade digestivekex, ca 10 st
  • 3/4 dl grädde eller mjölk
  • 1 tsk kanel
  • Fyllning
  • 200 g blåbär
  • 400 g cream cheese, vanlig eller lätt
  • 1 dl socker
  • 4 ägg
  • 2 tsk vanillinsocker
  • 2 dl Kesella vanilj (köp två förp)
  • 1 msk maizena
  • Garnering
  • 1 dl Kesella vanilj
  • Blåbär
  • Servering
  • Vätskan från blåbärspurén
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150 grader.
    2. Smält margarinet och låt det svalna under tiden digestivekexen krossas i skål. Blanda samman kanelen med kexsmulorna och tillsätt sedan margarinet och mjölken. Tryck ut massan i botten av en form med löstagbara kanter och 24 cm i diameter.
    3. Passera blåbären genom en finmaskig sil så att vätskan får rinna av och spara sedan vätskan i en skål i kylen.
    4. Mixa all creme cheese i en matberedare tillsammans med sockret. Tillsätt blåbärspurén tillsammans med de övriga ingredienserna och mixa till en slät smet. Häll fyllningen i formen.
    5. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1 timme.
    6. Låt kakan svalna och låt den helst stå och mogna i kylskåpet i någon dag.
    7. Täck ytan med Kesella vanilj innan servering och garnera med blåbär. Servera kakan med blåbärssåsen som blev över efter blåbärspurén.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Bina88 27 februari 2009

    ser smarrigt ut=D

    BrightGloria 13 augusti 2009

    Wow! Vilken snygg cheesecake!

    kattan58 13 augusti 2009

    Vackert vvackert väldigt vackert

    Lennart_58 16 augusti 2009

    Mycket fräsch och god. Det blev succe´ vid kaffebordet. Full pott, 5 p. Blåbärshälsning

    Okänd 7 december 2010

    Underbar cheesecake! bytte ut blåbären mot hallon och citron. Blev perfekt syrlig och frisk

    martinaramberg 12 augusti 2012

    Den är riktigt god. Väldigt uppskattad! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben