Blåbärscheesecake

Serverar: 12 portioner

Cheesecaken är fylld med blåbär, färskost. Garnerad med vaniljyoghurt och blåbär.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 125 g smör
  • 2 msk strösocker
  • Fyllning
  • 250 g blåbär
  • 400 g färskost
  • 1½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk maizena majsstärkelse
  • Garnera med
  • 2 dl tjock vaniljyoghurt
  • Blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Krossa kexen till fina smulor i matberedaren. Tillsätt smält smör och socker. Tryck ut i en form med löstagbar kant, 24 cm i diameter, en bit upp på kanten.
    3. Blanda blåbär (spara några till garneringen) färskost, socker, ägg, vaniljsocker och majsstärkelse i marberedaren eller med elvisp.
    4. Häll i formen och grädda i ca1 timme. Låt kallna och bred på vaniljyoghurt och strö över resten av bären.
    5. Lycka till! Njut

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben