Hallon och blåbärscheesecake

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Fantastiskt god och krämig cheesecake.

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 50 g sötmandel(mald)
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 100 g smält smör
  • 6 gelatin blad
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 4 dl lätt crème fraiche
  • 200 g frysta hallon och blåbär
  • Instruktioner

    Krossa digestivekexen och blanda med smälta smöret ,van.socker och mandeln. Tryck det i en form med avtagbar kant och ställ det i kylen. Lägg gelatin bladen i kallt vatten. Vispa 1½ dl av vispgrädden. Tag en kastrull och lägg i 1 dl av den ovispade grädden och strösocker. Låt koka på svag värme i 3 min. Lägg åt sidan. Blanda äggulorna väl med lite av det vispade grädden och lägg in den i kastrullen under omrörning. Krama ur vattnet från gelatinbladen och lägg in dem i kastrullen och rör tills de smälter. Blanda i resterande vispade grädden. Till sist blanda i crème fraichen . Tag formen från kylen och lägg fyllningen i den. Tryck ner hallon och blåbär, och ställ i kylen 3-4 tim.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben